Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ και βράζουμε.
Σιγοβράζουμε για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τον ντοματοπελτέ και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να κρατάνε.
Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και αφήνουμε να κρυώσει.
Σερβίρουμε το πιάτο κρύο.