Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε τους κρόκους για 1 περίπου λεπτό, μέχρι να δέσουν και να πάρουν κιτρινωπό χρώμα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά την ελαφριά κρέμα γάλακτος.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε σταδιακά 1/4 από το μείγμα της ζεστής ζάχαρης στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύοντας διαρκώς με αναδευτήρα.
Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των κρόκων στο υπόλοιπο μείγμα της ζάχαρης, ανακατεύοντας διαρκώς με αναδευτήρα.
Επιστρέφουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας διαρκώς με αναδευτήρα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το εκχύλισμα καρύδας και 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.
Μεταφέρουμε σε ένα μέτριο μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, για 2 περίπου ώρες.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα μπισκότα, τα τρίβουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος πλήρης και 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να αφρίσει.
Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη άχνη και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να σχηματιστούν κορυφές.
Σε διάφανα ποτήρια βάζουμε μία στρώση από τριμμένα μπισκότα και από πάνω απλώνουμε φέτες μπανάνας, κρέμα και σαντιγύ. Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά.
Γαρνίρουμε με φέτες μπανάνας, πασπαλίζουμε με τριμμένα μπισκότα και σερβίρουμε.