Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ψήστε το μπέικον σε σχετικά υψηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει ελάχιστα χρυσαφένιο, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το λάδι , τις πατάτες, το κρεμμύδι και τις μελιτζάνες και γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι. Καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι και αφήστε το μείγμα να ψηθεί σε σχετικά χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι οι μελιτζάνες και οι πατάτες να είναι μαλακές και να έχουν πάρει χρώμα χρυσαφένιο, για περίπου 12-15 λεπτά.
Με μια κουτάλα προσθέστε και ανακατέψτε τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο και σερβίρετε, το πιάτο αυτό τρώγετε ζεστό.