Για τη βάση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, το αλάτι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους και με τα χέρια τρίβουμε το βούτυρο μέσα στο μείγμα με το αλεύρι, μέχρι να θυμίζει ψίχουλα ψωμιού.
Κάνουμε ένα πηγαδάκι, ρίχνουμε μέσα τον κρόκο αβγού και ενώνουμε τη ζύμη.
Ρίχνουμε λίγο κρύο νερό, αν χρειάζεται.
Απλώνουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα, πιέζοντας με την παλάμη μας ώστε να καλύψουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια της βάσης και καταψύχουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδίσει.
Για την καραμέλα:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει σκούρο καφέ.
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, το θαλασσινό αλάτι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για την γκανάζ σοκολάτας:
Βράζουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γαρνιτούρα:
Σπάζουμε τα φιστίκια σε κομμάτια και προσθέτουμε θαλασσινό αλάτι.
Αφήνουμε στην άκρη.
Ρίχνουμε την καραμέλα στη βάση της τάρτας και από πάνω ρίχνουμε την γκανάζ σοκολάτας.
Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο και παγώνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.