Λιώνουμε 2 σκελίδες σκόρδο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μάραθο, το σέλερι, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τις 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να ροδίσει το σκόρδο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και προσθέτουμε το καλαμάρι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά, για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να μαλακώσει το καλαμάρι και να μειωθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το κρασί και δυναμώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 7 λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά στη μέση.
Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ με το χυμό της, τα φύλλα δάφνης, το χυμό αχιβάδας και το ζωμό.
Βράζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σιγομαγειρεύουμε με το καπάκι για 30 λεπτά.
Προσθέτουμε 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κι άλλο, αν θέλουμε.
Στο μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, βάζουμε το βούτυρο, 1 κ.σ. μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού και 1/4 κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τη σκελίδα σκόρδο στη μέση και τρίβουμε με αυτήν τις φέτες μπαγκέτας. Απλώνουμε το μείγμα βουτύρου πάνω στις φέτες.
Όταν είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε, ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τις αχιβάδες, καλύπτουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε 3 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια.
Απλώνουμε το ψάρι από πάνω, καλύπτουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα οστρακοειδή και το ψάρι και οι γαρίδες να ροδίσουν.
Ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και προσθέτουμε 2 κ.σ. μαϊντανό
Σερβίρουμε αμέσως σε μεγάλα μπολ σούπας μαζί με το σκορδόψωμο.