Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το τζίντζερ και 1 κ.γ. ζάχαρη, ανακατεύουμε με τα χέρια και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε την υπόλοιπη 3/4 φλ ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό, περίπου 2 δάχτυλα και τοποθετούμε από πάνω ένα μπολ, που να μην ακουμπάει στο νερό.
Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο και 3/4 από τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με μια σπάτουλα, μέχρι να λιώσει (προσοχή να μην ζεστάνουμε πολύ και καεί).
Βγάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα και προσθέτουμε το μείγμα ζάχαρη-ξύσμα - θα γίνει ένα κοκκώδες μείγμα.
Προσθέτουμε τα κρύα αβγά ένα-ένα χτυπώντας ζωηρά μετά από κάθε προσθήκη για 1-2 λεπτά.
Βάζουμε τη βανίλια, το αλάτι και το μείγμα με το τζίντζερ, το οποίο θα είναι σαν σιρόπι.
Με μια σπάτουλα, προσθέτουμε απαλά το αλεύρι.
Βάζουμε και την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει το μείγμα και παγώνουμε για τουλάχιστον 3 ώρες ή για όλη τη νύχτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175C και βάζουμε τη σχάρα στη μεσαία σκάλα. Αν έχουμε αφήσει τη ζύμη για όλη τη νύχτα στο ψυγείο, την αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.
Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο ταψιά.
Βάζουμε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε ζύμη και φτιάχνουμε μπάλα με τα δάχτυλά μας, χωρίς να ζυμώνουμε πολύ.
Ρίχνουμε μία-μία τις μπάλες ζύμης στο μπολ με τη ζάχαρη άχνη, γυρνάμε να καλυφθούν καλά και τοποθετούμε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε της διαδικασία μέχρι να έχουμε 10 μπισκότα, αφήνοντας περιθώριο αναμεταξύ τους κάποια εκατοστά.
Καλύπτουμε και παγώνουμε στο ψυγείο την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε για 8 λεπτά.
Γυρνάμε το ταψί και ξαναψήνουμε για 4 λεπτά, μέχρι η ζύμη να απλώσει και να σπάσει, οι άκρες να φαίνονται δεμένες και το κέντρο να είναι μαλακό.
Αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν για 2 λεπτά και τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε μια σχάρα.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη και το δεύτερο ταψί.