Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σέλινο, το σκόρδο, το θυμάρι, το κόκκινο πιπέρι, 1/2 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσει το σέλινο, για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε και το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το γάλα και 1 φλ νερό.
Βάζουμε και τις πατάτες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το σολομό και το καλαμπόκι και συνεχίζουμε μέχρι να ροδίσει ο σολομός, για 3 ακόμα λεπτά.
Γαρνίρουμε με άνηθο, εφόσον επιθυμούμε.