Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να ενωθούν.
Βάζουμε το φιλέτο σε μια σακούλα τροφίμων, που κλείνει και ρίχνουμε τη μαρινάδα.
Βάζουμε το κρέας με τη μαρινάδα της στο ψυγείο για 2-24 ώρες, γυρνώντας την κάποιες φορές από κάθε πλευρά.
Ζεσταίνουμε το φούρνο στο γκριλ στην πιο υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε το μαριναρισμένο κρέας για 6 λεπτά, το γυρνάμε και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από το φούρνο και την αφήνουμε για 10 λεπτά.
Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές διαγώνιες λωρίδες.
Για τη σαλάτα:
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, τη μοτσαρέλα, το βασιλικό, αλάτι με σκόρδο και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα αυτή μέσα στο μπολ με τη μοτσαρέλα.
Σερβίρουμε τις λωρίδες του κρέατος με τη σαλάτα caprese από πάνω.