Τηγανητός μπακαλιάρος με πατάτες

Τηγανητός μπακαλιάρος με πατάτες

Διαδικασία

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες για τηγάνισμα και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους με κρύο νερό.

Σε ένα άλλο μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.

Προσθέτουμε το γάλα και το αβγό και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ρευστό κουρκούτι.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 20 λεπτά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε τις πατάτες από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και τις τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Βουτάμε τα κομμάτια μπακαλιάρου, ένα-ένα, στο μείγμα και τα τοποθετούμε στο καυτό λάδι.

Τηγανίζουμε, γυρνώντας το κάθε φιλέτο 1-2 φορές, μέχρι να ροδίσει καλά και από τις 2 πλευρές.

Αφαιρούμε τον μπακαλιάρο από τηγάνι και τον τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας.

Τηγανίζουμε τις πατάτες για άλλα 1-2 λεπτά για να φρυγανιστούν και σερβίρουμε με τον μπακαλιάρο.

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Φιάλη 400γρ
ΧΙΩΝ Φιάλη 400γρ