Πικάντικο μοσχαράκι κοκκινιστό

Πικάντικο μοσχαράκι κοκκινιστό

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λαρδί (ή το φυτικό λάδι), σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Προσθέτουμε την ουρά και σωτάρουμε μέχρι να ροδίσει, για 6 περίπου λεπτά.

Μεταφέρουμε την ουρά σε ένα μπολ και βάζουμε και πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά.

Προσθέτουμε το κρέας και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει για 12 λεπτά.

Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε το κρέας στο μπολ με την ουρά και βάζουμε και πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά.

Ρίχνουμε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και τα καραμελώνουμε, για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το σκόρδο για 2 λεπτά και μετά βάζουμε στην κατσαρόλα όλο το κρέας, μαζί με το κρασί, την πάπρικα, τις πιπεριές και τις ντομάτες.

Μόλις βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να απορροφηθούν τα υγρά, για περίπου 2 ½ - 3 ώρες.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε με μια κουταλιά κρέμα γάλακτος και αγγουράκια τουρσί στο πλάι.
 

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.