Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, το θυμάρι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Προσθέτουμε 2 κ.γ. ελαιόλαδο.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, χωρίς μαγειρικά λίπη και αλάτι. Σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό σκεύος σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (3 κ.γ.), φροντίζοντας να απλωθεί σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
Ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
Προσθέτουμε το κολοκυθάκι, σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το ζωμό και σιγομαγειρεύουμε.
Προσθέτουμε τα μακαρόνια και 1 ½ κ.σ. δυόσμο και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα κρεμμύδι-θυμάρι και τα κομμάτια γαλοπούλας (προαιρετικά).
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε 4 πιάτα και πασπαλίζουμε το καθένα με 1 ½ κ.σ. δυόσμο, πεκορίνο και αμύγδαλα και σερβίρουμε.