Τοποθετούμε τη σαμπάνια και το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν.
Χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σιγοβράσουν για 3-5 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί η σάλτσα κατά το ήμισυ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.
Σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μειωθεί κατά το ήμισυ και η σάλτσα να είναι παχύρρευστη και κρεμώδης.
Προθερμαίνουμε το γκριλ.
Ρίχνουμε χοντρό αλάτι σε δύο μικρά ταψάκια ή αντίστοιχα σκευή που μπορούν να μπουν στο φούρνο.
Βάζουμε τα στρείδια πάνω στο χοντρό αλάτι.
Ρίχνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω στα στρείδια και τα μαγειρεύομε στο γκριλ για 1-2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2 λεπτά και τα πασπαλίζουμε με το σχοινόπρασο πριν σερβίρουμε.