Σε μια μεσαία λεκάνη, χτυπήστε με ένα μίξερ χειρός το λάδι, το χυμό λεμονιού, το μηλόξυδο και το τζίντζερ.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατέψτε τα καρότα, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια, τις σταφίδες, την πιπεριά και το σουμάκ.
Ραντίστε το μείγμα με την σάλτσα και ανακατέψτε.
Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, εφόσον επιθυμείτε.
Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατέψτε μαλακά τη μέντα και το μαϊντανό και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.