Καλαμάρι γεμιστό με μπριάμ και δαμάσκηνα
Σοτάρουμε σε μέτρια κατσαρόλα τα 100 ml ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τις πατάτες, τα δαμάσκηνα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Ρίχνουμε τον μαϊντανό και την κριθαροκουλούρα σπασμένη σε κομμάτια. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. Γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα κλείνουμε με οδοντογλυφίδες. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο με γκριλ για 8 λεπτά από κάθε πλευρά.. Τα αφήνουμε για 3 λεπτά να ξεκουραστούν και έπειτα τα κόβουμε σε ροδέλες.
Υλικά (1 Μερίδες)
6 καλαμάρια μεγάλα
10 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κριθαροκουλούρα μικρή
2 κολοκύθια μεγάλα σε κύβους
1 μελιτζάνα μέτρια σε κύβους
2 πατάτες μεγάλες σε κύβους
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κρεμμύδια μεγάλα σε φέτες
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι ΧΙΩΝ, πιπέρι, λεμόνι
Σας προτείνουμε:
Αλάτι ΧΙΩΝ Αφρός Θάλασσας
Υλικά (1 Μερίδες)
6 καλαμάρια μεγάλα
10 αποξηραμένα δαμάσκηνα κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κριθαροκουλούρα μικρή
2 κολοκύθια μεγάλα σε κύβους
1 μελιτζάνα μέτρια σε κύβους
2 πατάτες μεγάλες σε κύβους
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κρεμμύδια μεγάλα σε φέτες
150 ml ελαιόλαδο
αλάτι ΧΙΩΝ, πιπέρι, λεμόνι