Το χονδρό θαλασσινό αλάτι είναι πολύ δημοφιλές τα τελευταία χρόνια και οι περισσότεροι chef το χρησιμοποιούν στα ψητά, στις σαλάτες αλλά και στο μαγείρεμα.
Γιατί να χρησιμοποιήσετε χονδρό θαλασσινό αλάτι;
• Γιατί το χονδρό θαλασσινό αλάτι «χωρίς πρόσθετα», έχει την αυθεντική θαλασσινή του γεύση.
Δεν προστίθενται σε αυτό ιώδιο και αντισυσσωματικά ροής γιατί το μέγεθος των κρυστάλλων δεν ευνοεί το σβόλιασμα.
• Το χονδρό θαλασσινό αλάτι έχει τραχείς και μεγαλύτερους σε μέγεθος κρυστάλλους, σε σχέση με το ψιλό αλάτι, και αυτό διευκολύνει το αλάτισμα στην σωστή ποσότητα. Μια πρέζα στο χέρι αρκεί για να καταλάβουμε πόσο πρέπει να αλατίσουμε.
• Οι κρύσταλλοι του χοντρού θαλασσινού αλατιού είναι μεγαλύτεροι και τους νιώθουμε αμέσως όταν γευόμαστε τα φαγητά, χωρίς να σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε περισσότερο αλάτι στο φαγητό μας.
• Το χονδρό θαλασσινό αλάτι είναι ιδανικό γαρνίρισμα στις τροφές γιατί διαλύεται αργά και ομοιόμορφα πάνω σε αυτές.
• Το χονδρό θαλασσινό αλάτι ταιριάζει τέλεια και στη ζαχαροπλαστική όταν θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην αντίθεση αλμυρών και γλυκών γεύσεων.
Δοκιμάστε και εσείς να αλατίσετε την ντομάτα σας με χονδρό θαλασσινό αλάτι «χωρίς πρόσθετα» και θα είναι για εσάς μια αξέχαστη γευστική εμπειρία.