Διαδικασία
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατέψτε τις ντομάτες, το σκόρδο, το κρεμμύδι και 1 κ.σ λάδι και στην συνέχεια γαρνίρετε με αλάτι και πιπέρι.
Το υπολειπόμενο 1 κ.σ. λάδι απλώστε το σε μια κόλλα μαγειρικής (ή σε μια λαδόκολλα) και γυρίστε την ζύμη πάνω από το λάδι.
Τοποθετήστε τις ζύμες σε μια γριλιέρα, καλύψτε τες και αφήστε τες να ψηθούν για 8 λεπτά, μέχρι να κάνει φουσκαλίτσες από πάνω και από κάτω να έχει σημάδια από το ψήσιμο. Αναποδογυρίστε τις ζύμες, πασπαλίστε με τα τυριά, καλύψτε τες και αφήστε τες να ψηθούν για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να γίνουν οι ζύμες τραγανές και χρυσαφένιες.
Προσθέστε το μαρούλι και το βασιλικό στο μείγμα ντομάτας και ανακατέψτε πολύ καλά και στην συνέχεια γαρνίρετε τις πίτσες.
Σημείωση: για να θυμίζει λίγο πιο BLT η πίτσα σας προσθέστε μπέικον, αφού το ψήσετε και το θρυμματίσετε, στο μείγμα μαρουλιού και ντομάτας.