ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ, ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
|
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την πιπεριά, το φινόκιο, τα κομμένα σπαράγγια, το κριθαράκι και σοτάρουμε. |
|
Μόλις μαραθούν όλα τα λαχανικά και γυαλίσει το κριθαράκι, σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον αφρό θάλασσας και το πιπέρι. |
|
Προσθέτουμε το σαφράν και το νερό και μαγειρεύουμε για 11-12 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα. |
|
Πριν τελειώσουμε το μαγείρεμα, σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρουμε τις κορυφές από τα σπαράγγια και τις γαρίδες για 6-8 λεπτά. |
|
Αποσύρουμε το κριθαράκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα ανακατεύοντας ελαφρά. |
|
Σερβίρουμε το κριθαράκι και γαρνίρουμε με τα σπαράγγια, τις γαρίδες και το φρέσκο κρεμμυδάκι. |
|
Τέλος πασπαλίζουμε το κριθαράκι λαχανικών με το ξύσμα λεμονιού. |
Υλικά (4 Μερίδες)
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κριθαράκι λαχανικών
50 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε μεγάλους κύβους
1 φινόκιο, κομμένο σε κύβους
8 σπαράγγια, κομμένα σε φέτες (κρατάμε τις κορυφές)
½ φλ. λευκό κρασί ξηρό
2 κ.γ. αφρός θάλασσας χιών
1 κ.γ. πιπέρι
1 γρ. σαφράν
450 ml νερό, ζεστό
12 γαρίδες Νο2, καθαρισμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανός
½ λεμόνι, ξύσμα
Σας προτείνουμε:
Αλάτι ΧΙΩΝ Αφρός Θάλασσας
Υλικά (4 Μερίδες)
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. κριθαράκι λαχανικών
50 ml ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πιπεριά πορτοκαλί, κομμένη σε μεγάλους κύβους
1 φινόκιο, κομμένο σε κύβους
8 σπαράγγια, κομμένα σε φέτες (κρατάμε τις κορυφές)
½ φλ. λευκό κρασί ξηρό
2 κ.γ. αφρός θάλασσας χιών
1 κ.γ. πιπέρι
1 γρ. σαφράν
450 ml νερό, ζεστό
12 γαρίδες Νο2, καθαρισμένες
1/2 ματσάκι μαϊντανός
½ λεμόνι, ξύσμα