Σε ένα μπολ βάζουμε την ξερή
μαγιά και λίγο χλιαρό νερό(65-70 βαθμούς)
και ανακατεύουμε σιγά σιγά να διαλυθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την ποσότητα
από το αλεύρι μας. Κάνουμε μια τρύπα στην μέση
και ρίχνουμε το νερό με την μαγιά.
Ρίχνουμε μέσα στην τρύπα αλεύρι για να αποροφηθεί
και ξανακάνουμε μια τρύπα και ρίχνουμε
με τον ίδιο τρόπο και την υπόλοιπη μαγιά
και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και αυτό χλιαρό,
μέσα στο μπολ μας. Δουλεύουμε με μια σπάτουλα
το αλεύρι μας με το νερό. Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζετε.
Μετά δουλεύουμε με το χέρι με απαλές κινήσεις.
Όταν η ζύμη ξεκολλάει από τα χέρια μας,
συμαίνει ότι έχει τραβήξει όλη την υγρασία το αλεύρι μας.
Θα βάλουμε λίγο αλάτι χιών και θα ζυμώσουμε ξανά.
Αν αφήσουμε έτσι την συνταγή μας θα έχουμε ένα ωραίο ψωμί χωριάτικο.
Πάμε όμως να βάλουμε και τα μυρωδικά μας.
Αρχίζουμε με την ρίγανη, το εστραγκόν, λίγο ξερό θυμάρι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε την ζύμη μας να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά.
Μετά θα ρίξουμε την λιαστή μας ντομάτα και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
Αλευρώνουμε 2 φορμάκια, κόβουμε το ζυμάρι μας στα 2
και ψήνουμε για 45 λεπτά, σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμούς.