Κόβουμε τον κόκκορα σε μερίδες.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον
κόκκορα για να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
Πρεοσθέτουμε αλάτι χιών, πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε θυμάρι, σκόρδο, χοντροκομμένο κρεμμύδι, καρότο,
πελτέ, μπαχάρι, πάπρικα και κύμινο, ανακατεύουμε,
βάζουμε καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει.
Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε
τον τραχανά.
Σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό
του τηγανιού με τον κόκκορα και αφήνουμε τον τραχανά να σιγοβράσει.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με γραβιέρα.