Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Κόβουμε το κεφτέ λουκλάνικο σε κομματάκια.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε
το κριθαράκι για να θωρακιστεί.
Ρίχνουμε στο τηγάνι το λουκάνικο, το κρεμμύδι, το σκόρδο,
την πιπεριά και το θυμάρι και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
Ρίχνουμε νερό, αλάτι χιών, πιπέρι και αφήνουμε
να σιγοβράσει το κριθαράκι.
Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.