κοτόσουπα

κοτόσουπα

κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα και προσθέτουμε 
νερό ίσα ίσα να το σκεπάζει.
Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι, το θυμάρι και φύλλα δάφνης.
Αφήνουμε να βράσει για τουλάχιστον 50 λεπτά με1 ώρα.
Στίβουμε τα λεμόνια.
Σουρώνουμε τη σούπα και κρατάμε τον ζωμό σε άλλη κατσαρόλα.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Σε μπολ βάζουμε τα ασπράδια και χτυπάμε καλά.
Σταδιακά ρίχνουμε τους 2 κρόκους.
Μόλις ασπρίσουν τα ασπράδια προσθέτουμε λίγο λίγο το
χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Προσθέτουμε λίγη από τη σούπα για να πιάσει θερμοκρασία
το αυγολέμονο και το ρίχνουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα.
Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα 
με τη σούπα μαζί με ψιλοκομμένο βραστό καρότο.
Προσθέτουμε ελάχιστο αλάτι χιών, λίγο πιπέρι και ξύσμα 
λεμονιού και σερβίρουμε. 
Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Φιάλη 400γρ
ΧΙΩΝ Φιάλη 400γρ