Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε ηλιέλαιο για τηγάνισμα.
Πλένουμε καλά τις πατάτες εξωτερικά και με ένα πήλερ
κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες.
Πασπαλίζουμε με λίγο χονδρό αλάτι χιών και τις ρίχνουμε
λίγες λίγες στο καυτό λάδι μέχρι να γίνουν τραγανές.
Βγάζουμε σε απόρροφητικό χαρτί
και τις αφήνουμε να στραγγίσουν.
Για τη μαγιονέζα βάζουμε σε μπολάκι λίγο ξύδι, χυμό
λεμονιού, λίγο αλάτι χιών, 2 κρόκους και χτυπάμε με ένα
μπλέντερ μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα.
Προθέτουμε λίγο λίιγο το ηλιέλαιο συνεχίζοντας
το χτύπημα μέχρι να δέσει η μαγιονέζα.
Αλείφουμε μια φέτα με μαγιονέζα προσθέτουμε τυρί, φέτα
ντονάτας, χοιρομήριον.
Σε τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και
ψήνουμε εξωτερικά το σάντουιτς μέχρι να πάρει χρώμα
και να λιώσει το τυρί.
Προσθέτουμε μαρούλι και έξτρα μαγιονέζα
και σερβίρουμε με τα σπιτικά τσιπς.