Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι.
Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και το γεμίζουμε με νερό.
Ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα πράσα και βράζουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σουρώνουμε ξανά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Σε μία σαλατιέρα βάζουμε τα πράσα, τα καρότα, το μήλο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σως κρέμας τυριού, πασπαλίζουμε με νιφάδες θαλασσινού αλατιού, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.