Για τις αγκινάρες:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες.
Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τις αγκινάρες και τις βράζουμε για 10 - 12 λεπτά.
Σουρώνουμε, σκουπίζουμε τις αγκινάρες με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αμέσως τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε πολύ καλά το σπορέλαιο.
Βουτάμε τις αγκινάρες μία - μία στο μπολ με το κουρκούτι, περιμένουμε να στραγγίξουν από το επιπλέον κουρκούτι για 5 δευτερόλεπτα και τις τοποθετούμε στο καυτό λάδι.
Μεταφέρουμε τις τηγανητές αγκινάρες σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.
Μεταφέρουμε τις αγκινάρες σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με τις νιφάδες θαλασσινό αλάτι, γαρνίρουμε με μαϊντανό και φέτες λεμονιού και σερβίρουμε.
Για το κουρκούτι:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αβγό, την μπύρα, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σκόνη μουστάρδας, τον κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με αβγοδάρτη, μέχρι να πάρουμε ένα κουρκούτι όχι πολύ αραιό, αλλά ούτε πολύ πηχτό.
Διορθώνουμε με νερό ή με αλεύρι στη μία ή στην άλλη περίπτωση.