Για τη σάλτσα:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, την πάπρικα, το δαφνόφυλλο, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βράζουμε και κατόπιν μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε τον κιμά.
Σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ψήνεται.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί ο κιμάς.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με 1 φλιτζάνι κασέρι, τον μαϊντανό και αφήνουμε τον κιμά στην άκρη λίγο να κρυώσει.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε ένα-ένα τα κανελόνια και τα τοποθετούμε ομοιόμορφα μέσα στο ταψί, που από πριν έχουμε λαδώσει.
Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα ντομάτας και αν χρειαστεί επιπλέον νερό, ώστε να καλυφθούν εντελώς τα κανελόνια.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο κασέρι, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, ώστε να ξεροψηθεί ελαφρώς η επιφάνειά τους.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε για 10 λεπτά το φαγητό να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.