Σοκολατένια ταρτάκια με καραμέλα, κρέμα σοκολάτας και θαλασσινό αλάτι

Σοκολατένια ταρτάκια με καραμέλα, κρέμα σοκολάτας και θαλασσινό αλάτι

Για τη βάση:

Σε μούλτι θρυμματίζουμε τα μπισκότα να γίνουν σκόνη.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.

Μοιράζουμε το μίγμα σε 12-15 μικρά ατομικά βουτυρωμένα φορμάκια τάρτας και το απλώνουμε με τα χέρια μας να καλύψει καλά τα τοιχώματα.

Μεταφέρουμε τα φορμάκια στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.

Για τη σάλτσα καραμέλας:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς .

Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, αφήνουμε το μείγμα στη φωτιά για 1 λεπτό ακόμη και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.

Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη να κρυώσει.

Βγάζουμε τα ταρτάκια από το ψυγείο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα καραμέλας.

Επιστρέφουμε τα ταρτάκια στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 30 τουλάχιστον λεπτά, να γπαγώσουν καλά. 

Για την κρέμα σοκολάτας:

Σε ένα μπολ βάζουμε τα κομματάκια σοκολάτας.

Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζεσταίνουμε μέχρι να έρθει στο σημείο βρασμού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς.

Βγάζουμε τα ταρτάκια με την καραμέλα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι κάνουμε ένα μικρό βαθούλωμα στο κέντρο.

Γεμίζουμε τα κενά που δημιουργήσαμε με λίγη από την κρέμα σοκολάτας  και τβάζουμε για ακόμη μία φορά τα ταρτάκια στο ψυγείο για 30-40 περίπου λεπτά.

Βγάζουμε τα ταρτάκια από το ψυγείο, τα γαρνίρουμε με κόκκους από χονδρό θαλασσινό αλάτι και τα σερβίρουμε.

Σας προτείνουμε:
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.
ΧΙΩΝ Κρυστ. Χονδρό 1000γρ.