Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
Σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τις πατάτες, το ελαιόλαδο και την περισσότερη ρίγανη.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και ψήνουμε για 30 λεπτά, γυρνώντας τις πατάτες κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου και τα ντοματίνια με το τσαμπί τους.
Πιέζουμε τις φέτες λεμονιού πάνω από το φαγητό, να βγάλουν το χυμό τους και τις τοποθετούμε γύρω από τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη και επιστρέφουμε το πυρίμαχο σκεύος στο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι το ψάρι να ροδίσει.