Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, τα κόβουμε διαγώνια σε κομμάτια, αφήνοντας τις άκρες.
Ζεσταίνουμε καλά 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή φωτιά.
Σοτάρουμε τα σπαράγγια για 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τα σπαράγγια σε ένα πιάτο και αφήνουμε το τηγάνι με το ελαιόλαδο στην άκρη.
Στεγνώνουμε ταμποναριστά τα χτένια και τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και 2/4 κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ζεσταίνουμε σε υψηλή φωτιά.
Σοτάρουμε τα μισά χτένια για 4-6 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα μια φορά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν καλά.
Μεταφέρουμε τα χτένια σε ένα πιάτο.
Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, προσθέτουμε την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Σοτάρουμε τα υπόλοιπα χτένια για 4-6 λεπτά συνολικά, γυρίζοντάς τα μια φορά, μέχρι να ροδίσουν και να μαγειρευτούν καλά.
Μεταφέρουμε τα χτένια στο πιάτο.
Δίχως να καθαρίσουμε το τηγάνι προσθέτουμε προσεκτικά το κρασί και το ξύδι και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 1 περίπου λεπτό, μέχρι τα υγρά να μειωθούν σε 2 κ.σ., ξύνοντας με μια σπάτουλα τα υπολείμματα από το τηγάνι.
Προσθέτουμε τους χυμούς από το πιάτο με τα χτένια και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο και χτυπάμε με ένα σύρμα.
Περιμένουμε να ενσωματωθεί στο μείγμα πριν προσθέσουμε την επόμενη κ.σ. βούτυρο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα σπαράγγια και το υπόλοιπο ¼ κ.γ. νιφάδες θαλασσινό αλάτι.
Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι τα σπαράγγια να ζεσταθούν καλά.
Σερβίρουμε τα χτένια με τα σπαράγγια και τη σάλτσα.