Για το παντεσπάνι:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
Βουτυρώνουμε και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος δυο στρόγγυλες φόρμες 20 εκ. με αποσπώμενη βάση.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, ζάχαρη μουσκοβάντο, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αβγά, την ξινόκρεμα και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το λιωμένο βούτυρο και το καλαμποκέλαιο και χτυπάμε, μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Σιγά- σιγά προσθέτουμε όλα τα ξηρά υλικά και συνεχίζουμε να χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το μείγμα των αβγών και συνεχίζουμε να χτυπάμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε για 50-55 λεπτά, μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Αφαιρούμε τα παντεσπάνια από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στις φόρμες πάνω σε μια σχάρα για 15 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε τα παντεσπάνια και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά πάνω στη σχάρα.
Για το γλάσο:
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμώδες.
Προσθέτουμε τη κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε τη βανίλια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι το μείγμα να είναι λείο και να γυαλίζει.
Ρίχνουμε το ¼ από το γλάσο στο κέντρο από το ένα παντεσπάνι, απλώνουμε το γλάσο απαλά με μια σπάτουλα και σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι.
Γλασάρουμε την τούρτα αδειάζοντας στο κέντρο της το υπόλοιπο γλάσο και κατευθύνοντάς το προς τα πλαϊνά με μια σπάτουλα.