Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρασί, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη και το αλάτι.
Βάζουμε τα φιλέτα σολομού σε μια αεροστεγή σακούλα μαζί με τη μαρινάδα.
Σφραγίζουμε τη σακούλα και ανακινούμε καλά, ώστε η μαρινάδα μας να πάει παντού.
Αφήνουμε το ψάρι στο ψυγείο για 2 ώρες, γυρίζοντας τα φιλέτα 1 φορά.
Βγάζουμε τα φιλέτα από τη σακούλα και πετάμε τη μαρινάδα.
Λαδώνουμε τη σχάρα του γκριλ ή ένα σχαροτήγανο και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 12 περίπου λεπτά, γυρίζοντας τα φιλέτα τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.